voor 4 porties als voorgerecht of 2 porties als hoofdgerecht:
Was alle groente en snij als boven al aangegeven. Doe de courgette, broccoli, bloemkool, bleekselderij en prei in een ruime pan, voeg de water toe en breng aan de kook. Laat de groente geduurende 30 minuten zachtjes pruttelen, tot alles gaar is.
Roer de spinazie en de peterselie erdoor en laat 5 minuten meeslinken, zodat de blaadjes zachter worden. Haal de pan van het vuur.
Pureer de het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg zonodig extra water toe voor de gewenste dikte. Voor een zachte en romige textuur kan je nu de amandel drank erdoor roeren. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
Schep de soep in kommen en bestrooi met de geroosterde amandelen voor een lekkere cruch 😋
Tip:
Eet Smakelijk !!!
Voedingswaarde voor de hele soep: 377 Calorieën, 46.3 g KH, 25.9 g E, 8.5 g Vet, 19.3 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *