

Snij de wortel stukken en de groene bladen van de prei af. Snij de witte gedeelte door de midden en snij deze in heel fijne strepen.

Was de gesneden prei onder lopend water in een vergiet goed af en laat goed uitlekken. Snij de ui in halve ringen. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en de prei erin. Laat even 1 - 2 minuten fruiten. Voeg nu de Agave Siroop, zout peper toe en laat verder fruiten. Giet aansluitend de water erbij en laat op heel zacht vuurtje ca. 10 minuten pruttelen.


Als de prei klaar is, kan jij de witlof op de gekaremeliseerde prei opdienen. (Misschien kan jij iets van pasta of gegrilde Tofu erbij opdienen als idee ) Eet smakelijk ;-)
Voedingswaarde voor de hele gerecht: 409 C, 49.4 g KH, 7.2 g E, 18.8 g Vet en 18.2 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 205 C, 24.7 g KH, 3.6 g E, 9.4 g Vet en 9.1 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *