



Doe deze stap, tot alle oesterzwammen "geplukt" zijn. Snij de ui in halve ringen en laat deze in de pan met de olijfolie fruiten. Snij de knoflook heel fijn. Als de uien glazig zijn, voeg de oesterzwammen en de knoflook erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg alle kruidend naar smaak erbij en roer goed door. Roerbak dit geheel en paar minuten goed bruin. Nu kan jij een deksel op de pan zetten, en de paddestoelen op en laag vuur in hun eigen sap ( geen bijgevoegd water !!! ) nog korte 4 - 5 minuten bakken.





Klaar is de Vegan "Gyros" naar smaak. Jij kan dit als bijgerecht met rijst eten, of in een wrap, pita broodje serveren met sla, of net als ik met een broodje en heel veel sla .


EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor 2 porties ( zonder sla en broodje ) : 249 C, 25.9 g KH, 10.1 g E, 11.4 g Vet en 8.2 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 125 C, 13 g KH, 5.1 g E, 5.7 g Vet en 4.1 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *