Zij vroeg mij, of ik die weer zelf had gemaakt.... Ik moest helaas met nee antwoorden, maar op dit moment kwam mij de idee, deze bites ooit een keer zelf te maken. Thanks Lieke voor this brilliant idee :-)
Doe de mengsel in een kom en voeg de goji bessen erbij en kneed met je handen de bessen door de beslag. Zet de kom ca. 30 minuten in de koelkast en laat goed opstijven.
Haal de kom uit de koelkast en draai er balletjes uit de mengsel, tot de hele mengsel op is. Ik haalde makkelijk 30 van eruit. Maar jij kan ook heel grote balletjes draaien, of heel mini balletjes.... Smelt de chocolade au-bain-marie en duik de balletjes in de gesmolten chocolade, haal deze eruit en leeg het op een met alufolie belegd bakblik of snijplank. Sprenkel de balletjes nog met iets kokosrasp en laat goed afkoelen. En klaar zijn de Dadel-Choko-Bites.
Wie het leuk vind, kan door de balletjes een lolli pop stik doen, of net bij mij op de foto de balletjes op een mini muffin vorm legen...... Jij kan natuurlijk ook iedere keer andere noten nemen, die ene keer walnoten, de ander keer pekan noten, misschien pistache noten..... En ter plekke van goji bessen kan jij moerbijen of rozijnen, of krenten nemen..... Probeer het gewoon uit en verras je zelf met veel fantasie en verschillende smaken ;-) The sky is the limit :-)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde ( met Pekan noten en Goji Bessen ) : 2552 C, 244.3 g KH, 61.9 g E, 151.1 g Vet en 24.6 g Vezel
Voedingswaarde voor een Bite ( met Pekan noten en Goji Bessen ) : 85 C, 9.8 g KH, 2.1 g E, 5 g Vet en 0.8 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *