
Leg op een bakblik bakpapier. Draai uit de de deeg een balletje. Rol deze balletje uit en buig het in een vorm van een maan, net als de foto's:


( Normaal verwarm ik de bakoven voordat ik met het kneden en ect. begin. Maar omdat het heel lang duurt, tot al de deeg bewerkt is, vind ik het zonde, om onnodig elektriciteit te verbruiken.)
Leg de gebak een bij een naast elkaar, tot alle deeg is bewerkt. Verwarm de bakoven op 160 graad. ( hetelucht oven ) Bak de bakblikken gedurende 30 - 35 minuten, tot dat het gebak een mooie zacht goud roze kleur heeft.

Laat de gebak compleet afkoelen. Het best over nacht laten rusten en afkoelen. Als het gebak afgekoeld is, bestrooi het compleet met poedersuiker.
In dichte metal dozen is het gebak 3 - 4 weken houdbaar.
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor het hele recept : 3836 C, 402.6 g KH, 32.1 g E, 252.5 g Vet en 28.3 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Vanillekipferl : 46 C, 4.8 g KH, 0.4 g E, 3 g Vet en 0.3 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *