Snijbiet is een bladgroente. Deze lijkt op de spinazie, en is ook net zo borden vol met vitaminen net als Vitamin K, Vitamin A en Vitamin E, en de mineralen Natrium, Magnesium, Kalium und Eisen. Snijbiet kan jij net als spinazie gebruiken in Smoothies, soepen, roerbak schotels. Ik heb ooit een recept van een Duitse Vegan Website toegestuurd gekregen, die ik aardig heb verandert op mijn eigen smaak pupillen :-) Verder is deze Lasagne heel eiwitrijk door de vulling ;-)

Was de snijbiet goed en snij de stengels van de bladen af, laat de bladen goed uitlekken op keuken papier.
Hak de stengels, de ui, de knoflook en de gember fijn en laat deze in de pan in de kokosolie ca. 5 - 8 minuten fruiten.

Voeg nu de soja-lupine mengsel, de gepasseerde tomaten, komijnpoeder, paprika poeder, cacao poeder, zout en peper erbij en roer goed door elkaar.
Laat even 2 - 3 minuten opkoken, voeg ernaar de water erbij, zet de deksel op de pan en laat 15 - 20 minuten op een laag vuurtje garen.
Nu kan jij een ovenschaal iets invetten of met bakpapier bekleden. Leg er een of twee laagjes snijbiet bladen op.
Doe nu de soja-lupine-hak mengsel erop en strooi er een beetje Edelgistvlokken erop. Nu dek jij de mengsel weer met snijbiet bladen af, en maak de lasagne af met nog een beetje Edelgistvlokken.
Dek de ovenschaal af met alufolie en laat in de voorgewarmde oven op 180 graden tussen 25 en 30 minuten garen.
Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor de hele lasagne: 722 C, 83.9 g KH, 163.4 g E, 32.9 g Vet en 36.3 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Portie: 181 C, 20.9 g KH, 40.9 g E, 8.2 g Vet en 9.1g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *