Bekleed een klein springvorm met vershoudfolie en leg bij zij. Ontpit de dadels en vermeng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een plakkerig mengsel. Doe de mengsel in de springvorm, maak er een mooie bodem van en zet de springvorm in de koelkast.


Smelt de kokosolie op zacht vuurtje in een pan, voeg de citroensap, de citroenschil, de agave siroop ertoe en roer alles goed door elkaar. Voeg de agar agar poeder ertoe en laat het goed oplossen, en let erop, dat er geen klontjes ontstaan. Laat de mengsel iets afkoelen.
Doe de silken tofu, de soja kwark, de cashew noten, vanille extract en de kokosolie-citroen mengsel in een blender en laat tot een mooie glad mengsel mixen.
Haal de bodem uit de koelkast en giet de seidentofu-citroen creme op de bodem. Strijk de crème goed over de bodem, decoreer de cake naar believen en zet nu de cake in de koelkast en laat minimum 8 uur opstijven. Beter is het natuurlijk, als de cake over nacht in de koelkast kan rusten.
Als de cake klaar is, snij er zoveel sneetjes als jij wilt. Ik had er 12 kleine sneetjes van gemaakt :-)

Voedingswaarde voor de hele cake: 2681 C, 236.7 g KH, 72.5 g E, 167.7 g Vet en 13.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stukje cake: 223.4 C, 19.7 g KH, 6 g E, 14 g Vet en 1.1 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *