Schil de ui en snij in fijne blokjes. Pers de overtollige water uit de tofu en snij deze ook in blokjes.
Verwarm in een grote soeppan de olijfolie en fruit de ui erin. Voeg de gerookte tofu blokjes erbij en laat deze goed aanbraden, tot het iets knapperig wordt.

Als de tofu goed gebraden is, voeg alle groente erbij en laat even ook mee fruiten.

Was de spliterwten in een afgiet goed af onder lopend water.
Overgiet de groente met de water en voeg de spliterwten, de kruiden, de bouillon en zout & peper toe. Roer alles goed met elkaar en breng het geheel op een hoog vuurtje aan de kook.

Als de soep begint te koken, zet de deksel op de pan en laat de soep op een laag pitje gedurende 1 uur pruttelen. Voeg naar een uurtje de laatste 0,5 liter erbij als nodig en laat het geheel nog een uur rustig pruttelen.
Naar goed 2 uur is de soep klaar, en kan jij deze meteen opdienen met een stuk brood of een van mijn brood recepten, bijvoorbeeld de lijnzaad broodjes. Maar haal de tijm en de laurierbladen eruit voor het opdienen.

Ik laat de soep meestaal nog een dag staan, omdat de soep juist de volgende dag het lekkerst smaakt :-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 2868 C, 387.7 g KH, 159.2 g E, 48.3 g Vet en 46.6 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 6 : 478 C, 64.6 g KH, 26.5 g E, 8.1 g Vet en 7.8 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *