


Snij de tomaten aan net als op de foto en leg deze in kokend water. Zo kan jij de tomaat makkelijker ontvellen. Snij deze hiernaar in fijne blokjes.

Snij de ui en de paprika in heel fijne blokjes en fruit deze in de olijfolie in een pan.
Voeg iets later de fijngesneden knoflook, de fijngesneden basilicum, kruiden, zout, peper en de tomaat blokjes erbij en fruit deze mee.



Roer alles goed door elkaar, voeg 100 ml water erbij en laat op een zacht vuurtje ca. 15 met de deksel er op langzaam pruttelen. Als die klaar is, zet op zij.
Was de aubergine van de zout water af en laat goed uitlekken en droog deze iets met keuken papier af. Verhit een grill pan met een mini laagje olijfolie en bak de aubergine plakken erin.

Verwarm de bakoven op 180 graden. Nu kan jij de toren maken, indien jij 5 plakken en bij een met Humus besmeert en op elkaar zet. Prik een saté stokje erdoor met een Cherrytomaatje erop. Zet de toren in een ovenschaal en doe voorzichtig van de tomaten sugo om de toren mee in de ovenschaal. Doe de ovenschaal in de bakoven en laat ca. 15 minuten garen.

Om dit gerecht mooi op te maken, doe jij eerst de sugo op de borden en set dan de aubergine toren erop. Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor de 3 kleine toren: 395 C, 41.6 g KH, 14.5 g E, 15 g Vet en 15.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 kleine toren: 131.7 C, 13.9 g KH, 4.8 g E, 5 g Vet en 5.3 g Vezel
Tip: Ik had maar een klein aubergine over in de koelkast, maar als jij meer wil maken, kan jij natuurlijk een grotere aubergine nemen, hier krijg jij zeker 4 torentjes van, of jij neemt 2 kleine aubergines.... It is up to you ;-)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *