

Vermeng in een ander kom de maismeel en de kruiden.
Voeg nu de bulgur erbij en meng alles tot een glad deeg. Doe in een andere grote board iets mais meel. Draai uit de deeg Macadamia Noot grote balletjes ( ca. 1,5 cm doorsnee ) en doe deze in de board met mais meel, daarmee deze niet aan elkaar plakken.
Als alle balletjes zijn gedraaid kan je nu in een grote pan water aan het koken brengen. Als je water kookt, kan jij de balletjes portie bij portie koken. De balletjes zijn gaar, als ze op de bovenkant van de kokend water drijven. Hal ze met een schuimlepel uit de water en doe ze op een serveer board.
Bereid nu de yoghurt saus. Hak de knoflook fijn den mix deze met de yoghurt in een kommetje.


Giet deze nu over de balletjes, die al op de serveer board zijn. Verwarm nu in een klein pannetje de olijfolie en voeg de Turkse Pulbiber en laat even kort mee warm worden. Giet ook nu de de olijfolie over de yoghurt en decoreer alles met de fijngehakt peterselie.

Serveer of als hoofdmaaltijd, of als bijgerecht of als Mezze/Antipasti/Platter/Borrelplank.


EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept: 878 C, 155.1 KH, 31.6 E, 18.9 g Vet, 33 g Vezels
Voedigswaarde voor 1 portie van 4 : 220 C, 38.8 g KH, 8 g E, 4.7 g Vet, 8.3 g Vezels
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *