Giet de kikkererwten en was deze onder lopend water, en laat goed uitlekken.
Doe kikkererwten in een blender en laat deze goed malen, maar NIET pureren !!!!
Hak de ui fijn en roerbak het in een pan met olie even kort, tot ze een mooie bruine kleur krijgen.
Doe de olijfolie, de tomatenpuree in een kom en doe alle ingrediënten erbij, inclusieve de Sucuk-Kruidenmix en kneed alles tot een mooi beslag.




Deel de Sucuk beslag in 4 grote porties en vorm een bij een tot een salami/worst. Rol de worst een bij een EERST in bakpapier en vervolgens in alufolie, net op de fotos.



Als alle worsten goed ingepakt zijn, worden deze nu op damp gegaard. Verhit in een pan een mini laag water en zet een damp zeef erop. Doe de worsten op de zeef. DE WORSTEN/SUCUKS MOGEN NIET NAT WORDEN !!!


Laat de Sucuks op een laag vuurtje ca. 60 - 80 minuten heel langzaam garen. Als de gaartijd om is, laat de Sucuks afkoelen, haal ze uit de folie/bakpapier en laat op kamer temperatuur even nog goed drogen.

Nu kan je de Sucuk in de koelkast bewaren. De Sucuk smaak koud op brood heerlijk :-) ook op een borrelplank is de sucuk een blikvanger :-) Maar ook in de pan kort in olijfolie gebakken is de sucuk een gedicht op de tong ;-)


EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept: 1909 C, 277.5 KH, 51 E, 67 g Vet, 63.2 g Vezel en 31 g Suikers
Voedigswaarde voor 1 sucuk : 477 C, 69.4 g KH, 12.8 g E, 17 g Vet, 15.8 g Vezels en 7.8 g Suikers
Fantastisch! Hier was ik naar op zoek. Teşekkürler!
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *