



Als de tijd om is, zet de vuur uit en laat de pan afkoelen. Roer alles nog een keer goed door en zet de pan voor 4 - 5 uurtjes in de koelkast. Beter is het, als jij het over nacht in de koelkast laat, zo kan de zeewier smaak, dat ziltige smaak in de Tempeh trekken.

Giet nu de de Tempeh in een vergiet af en verwijder de zeewier en laat de Tempeh goed uitlekken.
Snij nu de bleekselderij en de ui in fijne kleine blokjes. Snij de peterselie en eventueel nog de bieslook en dille heel fijn.


Doe de kleingehakte groente en kruiden in een kom, voeg de mayonaise, mosterd, citroensap, Zout & Peper, de dulse zeewier vlokken en de uitgelekte Tempeh erbij en roer alles goed door elkaar.



Voeg naar eigen smaak meer of minder zout en peper toe, of hou jij meer van mayonaise.... Smaken verschillen, dus maak de salade naar eigen smaak klaar. Dien het op als bijgerecht, of als lunch met brood erbij, of als tussengerecht......
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele salade 750 g : 1067 C, 17.5 g KH, 94.2 g E, 62 g Vet en 27 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 4 porties: 267 C, 4.4 g KH, 23.6 g E,
15,5 g Vet en 6.8 g Vezels
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *