



Zet het vuurtje uit en neem de pannetje van het vuurtje en laat iets afkoelen. Roer nu de kokos vlokken erdoor en laat het geheel gedurende 60 minuten op kamertemperatuur opstijven.


Verwarm de bakoven op 155 Graden ( hete lucht oven ) en beleg een bakblik met bakpapier. Ik heb een klein ijs lepel ter hulp genomen, maar jij kan het ook gewoon met je handen uit het kokos mengsel kleine balletjes draaienen op de bakpapier legen. Omdat de mengsel heel droog en zacht is, is het iets lastig, om mooie balletjes te draaien.
Doe de kokosmakronen in de bakoven en laat gedurende 8 - 10 minuten bakken. Let op, dat de kokos niet verbrandt, dit kan heel snel geburen.


Haal de makronen uit de bakoven en laat goed afkoelen.
Smelt de chocolade in een pan au bain-marie en besprenkel de makronen met de gesmolten chocolade en laat nu nog een keer goed afkoelen.



Jij kan de makronen zo serveren, maar omdat het mooi uitziet, kan jij dat net als ik het deed, de makronen apart in een papieren muffin vormpje opdienen.
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele bakblik makronen ( ik heb er 60 kleine makronen gemaakt ) : 2807 C, 117.6 g KH, 27.5 g E, 241.3 g Vet en 28.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 kokosnoot makroon : 47 C, 2 g KH, 0.5 g E, 4 g Vet en 0.9 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *