
Doe de bataat stukken in een pan en vul de pan met water, tot de patat net onder de water is. Laat het geheel gedurende 20 - 25 minuten koken.



De bataat is al gekookt en kan afgegoten worden. Voeg de gesnipperde boerenkool stapje bij stapje erbij en begin het met de bataat samen te stampen, tot de hele boerenkool geheel mee gestampt is.



Voeg nu zout en peper, de kruiden en de champignon-mengsel erbij en roer alles nog eens goed door.

Laat het geheel nog een keer voor 5 minuten op de vuur. Roer nog een keer goed door, en klaar is de boerenkoolstamppot :-)
Als jij wilt, kan jij de boerenkool stamppot nog even pimpen naar jouw eigen smaak. Ik heb een simple Tahini saus gemaakt ( 20 g Tahini, 20 ml Citroensap, 15 ml Water, Knoflook poeder, Komijn poeder ) en nog met Sesamzaad en Nigella opgediend :-)


EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 947 C, 176.9 g KH, 27.6 g E, 14.6 g Vet en 30.6 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 2 : 474 C, 88.5 g KH, 13.8 g E, 7.3 g Vet en 15.3 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *