

Laat in een blender de banaan, de appelazijn en de Erythritol goed mixen. Zet deze dan even opzij.

Vermeng in een kom de bakprotein met de bakpoeder en de maanzaad. Voeg vervolgens de banaan mix erbij en roer alles goed door tot een beslag.



Giet de beslag in de springvorm en bak de cake 50 - 60 minuten in de bakoven. Haal de cake eruit en laat goed afkoelen.

Nu aan de slag voor de choco-mousse-laagje. Doe de Aquafaba in een vetvrij kom en mix tot een vaste witte slagroom. Dat heeft zijn tijd nodig. Druppel stapje bij stapje de citroenwater en de zoetmiddel erbij. Laat het geheel zolang mixen, tot jij een mooie witte beslag krijgt.


Smelt de chocolade au bain-marie op een water bad of in een kommetje in de magnetron. Zet even op zij, om de gesmolten chocolade iets laten afkoelen. De Aquafaba-schuim mag niet meteen smelten. Ik had deze keer deze chocolade genomen van Vivani:
Giet de gesmolten chocolade langsaam in de schuim en roer voorzichtig door, tot je een mooi egaal mousse beslag krijgt.


Verdeel nu voorzichtig de chocomousse over de cake, decoreer met de frambozen en de kokosrasp en zet de cake nu in de koelkast, daarmee de mousse heerlijk kan opstijven.


Ik liet de cake zelf de hele nacht in de koelkast ;-) Jij kan natuurlijk ook ander fruit of ander decoratie voor jouw cake bedenken. Smaken en ideeën verschillen. Maak je eigen stijl en smaak ervan ;-) The sky is the limit ;-)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor het hele cake : 1339 C, 163.6 g KH, 96.3 g E, 67.9 g Vet en 20.5 g Vezel, 53.9 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 plak van 8 porties : 167 C, 20.5 g KH, 12 g E, 8.5 g Vet en 2.6 g Vezel, 6.7 g Suiker
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *