Meng het chiazaad met het water en laat 10 minuten staan ( wordt een gel-achtig massa ).
Verwarm de oven voor op 180 grad ( hete lucht ).
Doe de tofu, banaan, linzen, vanille en Erythrotol in een sterke blender en laat het geheel goed mixen.
Voeg amandelmeel, gemalen zonnenbloempitten, kaneel, bakpoeder en chiazaad-gel toe, en laat het geheel nog een keer goed met elkaar mengen.
Voeg de choco-drops erbij en meng goed door.
Verdeel nu de deeg in muffinvormpjes en bak voor 25 - 30 minuten tot een prikker er droog uitkomt.
Tip: Als de muffins uit de oven komen, zijn zij nog heel zacht. dus laat goed afkoelen, zo worden ze stegiger.
Eet Smakelijk !!!
Voedingswaarde met voor 12 muffins: 1524 Calorien, 64.4 g KH, 68.6 g E, 103.4 g Vet en 30.7 g Vezel
Voedingswaarde met voor een Muffin: 127 Calorien, 5.4 g KH, 5.7 g E, 8.6 g Vet en 2.6 Vezels
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *