MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Rucola Venkel Sinaasappel Salade

Salades
Gepubliceerd op door Nora van Ginkel
Scroll naar recept
main-image gallery-item

INGREDIËNTEN

INGREDIËNTEN

Voor 2 porties als lunch of hoofdmaaltijd of 

Voor 4 personen als bijlage

  • 250 g Rucola
  • 1 Venkel ca. 200 g 
  • 2 Granny Appelen ca. 260 g
  • 2 Sinaasappelen ca. 300 g
  • 1 Avocado ca. 100 - 130 g 
  • 50 g Alfaalfa of andere Kiemen 
  • 1 Handvol Verse Munt ca. 5 g 
  • 20 g Pompoenpitten 

Dressing:

  • 3 El Vergine Olijfolie
  • Sap van 1 Citroen ca. 25 ml 
  • 1 Tl Agavesiroop
  • snufje Zout & Zwarte Peper

BEREIDING

Doe de rucola in een grote kom. Was de venkel en appel en schaaf deeze en voeg deze bij de rucola. Pel de sinaasappel en snij in partjes. Pel de avocado, verwijder de pit en snij in blokjes. Voeg nu de sinaasappel, avocado blokjes, de kiemen en de munt toe in de kom. 

Maak nu dressing klaar. Meng alles in een klein kommetje tot een gladde emulsie en breng zo nodig nog meer op smaak met zout en pepper.

Schenk de dressing over de salade en schep voorzichtig om, zodat alles licht bedekt is. Bestrooi met pompoenpitten voor een lekker crunch. 

Tip: Je kan de munt vervangen met verse basilicum of dille.

       Je kan dunne plakjes radijs toevoegen voor wat pittige bite.

       Voor extra vulling kun je gekookte quinoa door de salade mengen.

Eet Smakelijk !!!

 

Voedingswaarde voor de hele salade: 993 C, 96.8 g KH, 20.7 g E, 58.7 g Vet 

BEREIDING

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora van Ginkel

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten