
Spoel de Cashew Noten af en laat goed uitlekken. Doe nu alle ingrediënten in een powerful blender of keukenmachine en laat alles goed met elkaar mixen.

Bekleed een kom met vershoudfolie en giet de mengsel in de kom. Draai het mengsel met hulp van de vershoudfolie in een kogel en bewaar over nacht in de koelkast. Zo kan de "mozzarella" goed opstijven.

Haal de vegan "mozzarella" uit de koelkast en snij in plakken en dien op....En kaar is de Vegane "Mozzarella-Kaas" :-)
Omdat ik toen als NIET-VEGAN de Mozzarella Kaas alleen als Salade lekker vond ( anders vond ik die veel de zaai :-) :-) ), heb nu deze variant natuurlijk ook als salade .
Mix de ingrediënten voor de dressing in een kom en zet bijzij. Was de tomaten, snij er plakken van. Was de basilicum bladen. Doe nu een plak mozzarella, een plak tomaat en een blad basilicum op een bord of een plank, en ga zo voort tot alle plakken mozzarella en tomaat op zijn.
Giet over de de mozzarella en tomaat plakken iets van de dressing. Laat de dressing goed in de kaas en tomaat intrekken. Dus doe de bord even kort tot het opdienen in de koelkast. Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde puur voor de kaas bol: 694 C, 37 g KH, 26.3 g E, 52.2 g Vet en 22.5 g Vezels
Voedingswaarde voor de salade incl. dressing: 879 C, 53.8 g KH, 31.2 g E, 62.3 g Vet en 22.6 g Vezels
Voedingswaarde salade per portie: 220 C, 13.5 g KH, 7.8 g E, 15.6 g Vet en 5.7 g Vezels
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *