
Meng in een kom de havermeel, de gemalen noten, Erythritol, bakpoeder, bakingsoda, kaneel en vanillepoeder.

Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht ). Bekleed een 20 cm grote bakvorm met bakpapier en besmeer de randen met iets plantaardig margarine of bakspray.

Prak de banaan in een blender met de sojamelk en de citroenwater.
Giet de natte ingrediënten over de droge ingrediënten en vermeng alles tot een smeuïg deeg.

Leg de pruimenplakken spiraalvormig op de bodem van de bakvorm, besprenkel de pruimen met iets suiker ( ik heb dadelsuiker gebruikt ) en giet de deeg er overheen. Zet de cake in de bakoven en laat 40 - 45 minuten bakken. ( Doe de priktest met een tandenstoker )


Haal de cake uit de bakoven en laat 20 - 30 minuten afkoelen. Neem een mooie plateau of dienbord en stoort de cake onderste boven. Je kunt 'm meteen nog licht warm opdienen of helemaal laten afkoelen en dan genieten.


EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor de hele taart : 1603 C, 276.9 g KH, 44.5 g E, 76.4 g Vet en 38.6 g Vezel, 69.1 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 taart van 8 : 200 C, 35 g KH, 6 g E, 10 g Vet en 5 g Vezel, 9 g Suikers
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *