Belag:
Doe alle ingredieenten behalve de pruimen, kaneel en suiker, in een kom en kneed alles goed met elkaar. Rol de deeg tot een kogel en laat in de kom afgedekt geduurende 1 uur rusten/rijzen.
Was de pruimen, halveer deze en onpit de kernen. Snij de halve pruimen nog een keer in 2 - 3 plakken, afhangelijk hoe groot de pruimen zijn.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Als de rust tijd over is, kan je nu de deeg op de bakblik uitrollen, zodat de deeg overall de zelfde dikte heeft. Leg nu de pruimen plakken dicht op elkaar. Als alles deeg met de pruimen belegt is, strooi er eerst de kaneel en dan de suiker over de pruimen.
Zet de bakblik in de bakoven en bak de cake op 180 Graden Hetelucht geduurende 40 tot 45 minuten. Doe de priktest, omdat er een verschill kan zijn van bakoven.
Laat de cake afkoelen en serveer :-)
Maar het lekkerst is deze cake, als die nog lauw warm is.
En wie het nog lekker wil maken, kan de cake met vegane slagroom serveeren.
TIP: Je kan de volkorenmeel en de protein met ander meel vervangen, maar dan is het belangrijk, dat jij voldoende suiker/zoetmiddelen en vocht toevoegd. De consistentie van de deeg kan veranderen. Het mag niet te hard of te zacht zijn. Je kan verse gist gebruiken.
Eet Smakelijk !!! 😋
Voedingswaarde met voor de hele blik: 3219 Calorien, 398.5 g KH, 201.4 g E, 92 g Vet, 66.4 g Vezels en 133.1 g Suiker
Voedingswaarde met voor een stuk van 20 : 161 Calorien, 20 g KH, 10.1 g E, 4.6 g Vet, 13.2 g Vezels en 6.7 g Suiker
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *