MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Detox Zaden Crackers

Gebak Zoet & Hartig
Gepubliceerd op door Nora van Ginkel
Scroll naar recept
main-image gallery-item

INGREDIËNTEN

 voor ca. 20 - 25 stuk 

INGREDIËNTEN

Deze glutenvrije crackers zijn boordevol met gezonde Omega-3 vetten en vol met goede verzadigende vezels 🌟

  • 50 g Chiazaad
  • 50 g Lijnzaad
  • 50 g Pompoenpitten
  • 50 g Zonnebloempitten
  • 50 g Amandelmeel
  • 2 EL Psylliumvezels
  • 1 - 2 TL Italiaanse of mediterrane Kruiden of andere Kruiden naar Smaak ( Oregano, Rozemarijn, Tijm, ect. )
  • 2 EL Olijfolie 
  • snuifje Zout & Peper
  • 200 - 250 ml/g Water

BEREIDING

Vooraf de bakoven op 180 graden ( hete lucht ) laten opwarmen. Doe alle zaden, pitten, amandelmeel, psylliumvezels, zout, pepper en kruiden met het water & olijfolie in een kom en vermeng alles goed met elkaar. Voeg zonodig extra water toe als het mengsel te droog oogt, het moet samenhangend zijn, maar niet papperig.

Dek de kom af en laat 10 minuten staan, zodat de zaden de vocht opnemen en het psyllium een "gel" vormt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel uit over de bakplaat. Leg er een tweede bakpapier bovenop, hiermee gaat het uitsmeren van de deeg makkelijker. Hoe dunner de plak, hoe knapperiger de crackers. Ik zorg ervoor, dat de deeg overal ongeveer 1 cm dik is. Verwijder de bovenste bakpapier en snijd met een scherp mes of pizzasnijder vooraf in vierkant of rechthoekige crackers. 

Zet de bakplaat in de midden van de oven en bak ongeveer 25 - 35 minuten. Elke oven is anders, dus controleer af en toe, daarmee de crackers niet verbranden. Laat de bakplaat met de plak goed afkoelen, hierdoor worden de crackers nog krokanter. De crackers laten zich in een luchtdicht bakje langer bewaren. Deze crackers passen bij alles, of soep, of salade, of als antipasti met spreads.

I love it 💖 and be careful, because this lovely crackers are addictive 😜😋🤩

Eet Smakelijk !!! 

Voedingswaarde voor de hele recept van ca. 25 stuks: 1939  Calorieën, 45.3 g KH, 54.1 g E, 127.4 g Vet en 204.2 g Vezels

Voedingswaarde voor 1 Cracker van 25 stuk: 78 C, 1.8 g KH, 2.2 g E, 5.1 g Vet en 8.2 g Vezels

Tip: wees niet bang van de hoge vet-waarde. De vetten van zaden zijn bom vol met goeden Omega-3 vetten ;-)    

BEREIDING

                                                   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora van Ginkel

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten