
Vermeng in een grote kom de pindameel, gepofte amaranth, gepofte quinoa, de havermout en de gehakte noten
en voeg de gesmolten notenpasta-kokosolie-pekmez mengsel ertoe en roer alles goed door elkaar, tot een plakkerig mengsel.

Bekleed een diepe ovenschaal of een ander vorm met bakpapier en druk de mengsel goed aan, tot de deeg goed aan elkaar plakt. Omdat dit best een plakkerig mengsel is, neem ik altijd een achterkant van een glas, om het egaal glad te maken.

Zet de vorm voor 1 in de vriezer.
In de tussentijd kan jij de chocolade met de kokosolie au bain marie laten smelten. (de kokosolie maakt de chocolade smeuïger).
Belangrijk!!! Zet je decoratie al klaar naast de gesmolten chocolade, omdat deze heel snel bevriest tijdens de opmaak. Neem de vorm uit de vriezer, giet de chocolade overheen en decoreer meteen. Zet aansluitend weer in de koelkast, om de chocolade nog goed te laten opstijven.


Ik heb natuurlijk de dubbele hoeveelheid gemaakt en de éne vorm met bloemen en de ander met zout decoreert. Haal de vorm weer uit de koelkast en snij in vierkante stukken of repen, wat je maar wilt. Ik snij deze in vierkanten, zet ze in een papiervormpje, ziet leuk uit, en zo voorkom je, dat de bars aan elkaar plakken.




Ik doe een voorraad in de vriezer en een voorraad in de koelkast ;-) zo heb ik altijd een guitfree en verantwoord snoep in huis :-)


EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 2976 C, 142.2 KH, 85.9 g E, 222.2 g Vet, 34,3 g Vezel en 67.3 g Suikers
Voedingswaarde voor 1 bar van 14 stuks : 213 C, 10.2 g KH, 6.1 g E, 15,9 g Vet, 2.5 g Vezels en 4.8 g Suikers
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *