


( Ik heb hier maar de helft van de ingrediënten met de dadels vermengd, omdat ik het lekkerder vind, als mijn bars een bite hebben. )
Vorm uit de mengsel vingerlange bars en zet deze in een bak met vershoudfolie of alufolie of bakpapier net als op de foto.
Zet de bak met de bars in de diepvries.
In de tussentijd kan jij de chocolade met de kokosolie au bain marie laten smelten. (de kokosolie maakt de chocolade smeuïger)
Bereid de decoratie met de gehakte noten naar smaak voor en zet opzij. Als de chocolade gesmolten is, kan jij de bak met de repen uit de diepvries eruit halen. Depp een reep in de chocolade en besprenkel meteen met decoratie, omdat de chocolade door de kou meteen opstijft. Herhaal deze stap, tot alle repen klaar zijn. Zet de repen in de koelkast en geniet heerlijk ervan met een bakje thee of koffie naar smaak.

De repen zijn zeker 2 weken houdbaar in de koelkast.
Als ik recepten zoals deze maak, blijft er altijd chocolade en decoratie over. Hiervan maak ik een reepje van. Ik heb een vormpje van een oude reep chocolade behouden.
Ik giet de overgebleven chocolade erin, gooi de decoratie erop en verroer het met een vorkje. Doe er nog extra gedroogde bloemen erop en klaar is de zelfgemaakte chocoladereep. Ook ideaal als cadeau ;-)


EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept ( zonder de selfmade chocolade ): 3814 C, 315 KH, 109.6 g E, 223.4 g Vet, 43.1 g Vezel en 157.1 g Suikers
Voedingswaarde voor 1 reepje van 27 stuks : 141 C, 11.7 g KH, 4.1 g E, 8.3 g Vet, 1.6 g Vezels en 5.8 g Suikers
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *