
Verwarm de bakoven op 160 graden. Doe de deeg in een brood bakblik of in een silicone vorm, druk goed aan en bak gedurende 20 - 30 minuten.
Laat de deeg in de vorm goed afkoelen. Eerst als die goed afgekoeld is, stort de "cake" op een met bakpapier bekleed bord. Smelt de chocolade en giet over de "cake".
Als de chocolade ook goed afgekoeld is, kan jij uit de "cake" zoveel repen snijden, als jij wilt. Ik snee er 12 stuks van af. In de koelkast zijn de repen goed een week houdbaar. Jij kan deze ook een bij een in alufolie inpakken en in de diepvries bewaren. Eet smakelijk :-)
Tip: Jij kan deze energy bar natuurlijk ook nog met noten of zaden, of gepofte rijst/quinoa of gewoon naar smaak aanvullen. Maar vergeet dan niet de voedingswaarde aan te passen ;-) :-)
Voedingswaarde voor 12 stukken: 1121 C, 165.1 g KH, 25.4 g E, 36.1 g Vet en 17.2 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Energy Bar: 93.4 C, 13.8 g KH, 2.1 g E, 3 g Vet en 1.4 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *