Voor de "gehakt" - beleg:
In de tussen tijd kan jij nu de beleg voorbereiden. Was de champignons goed af en laat even uitlekken. Verwijder de stengel en de zaden van de paprika. Doe alle ingrediënten in een keuken machine en laat super klein hakken/mixen.



Als het nodig is, kruid eventueel nog naar. Zet de beleg bijzij. Bekleed 2 bakblikken met pakpapier.
Neem de deeg uit de kom en neem 1 ei-groot stukje van af en draai tot een klein balletje. Rol deze uit met een deeg roller op de aanrecht of op een houten plankje.

Als de deeg te plakkerig is, neem iets Tapiocameel ter hulp tijdens het uitrollen. Of roll de deeg tussen twee laagjes bakpapier. Leg de uitgerolde deeg op een bakblik. Op een bakblik passen er 4 stuks.
Verwarm de bakoven op 180 graden. Als de hele deeg klaar uitgerold is, kunnen deze met de beleg gedekt worden. Neem 1 handvol beleg en verdeel het heel dun op de deeg.
Doe de bakblikken in de bakoven en laat de Lahmacun- Turkish pizza zo lang in de bakoven, tot de deeg eronder bruin en iets knapperig wordt. Dat kan natuurlijk van bakoven naar bakoven verschillend zijn, hoe lang de Lahmacun in de bakoven blijft. ( Ik heb een hete lucht bakoven, en van daar kan ik ook 2 bakblikken ter gelijke tijd bakken. De Lahmacun was 30 minuten in de bakoven. Als jij een normale bakoven hebt, dan bak jij de bakblikken een bij een achter elkaar. ) Als de Lahmacun klaar zijn, haal deze uit de bakoven en leeg ze op elkaar, daarmee deze warm blijven, en door de warmte van elkaar iets zachter worden. Serveer de Lahmacun's op een grote bord of dienblad of houten plankje met de vulling. Zo kan iedereen zijn eigen Lahmacun naar believen vullen en lekker van smullen ;-)
Voedingswaarde voor alle Lahmacun zonder vulling: 1761 C, 331.4 g KH, 44 g E, 34.1 g Vet en 18.7 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Lahmacun zonder vulling: 220 C, 41.4 g KH, 5.5 g E, 4.3 g Vet en 2.3 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *