Voeg de rest van de ingrediënten in het mengsel en kneed tot een plakkerig deeg ( ik deed dit met mijn handen )
Doe de mengsel op een met bakpapier bekleed bakplaat. Verdeel het over de hele bakplaat en druk vast aan tot een dikte van ca. 1 cm. Het hoef niet perfect uit te zien ;-)

Doe de bakplaat gedurende 60 minuten in de bakoven. Op de helft van de tijd, naar ca. 30 minuten, draai de mengsel voorzichtig om. Hierbij breekt die iets uit elkaar. ( Dat maakt niet uit, omdat wij de heel grote koek in heel kleine brokken gaan breken ). Als de tijd over is, haal de bakplaat uit de oven en laat heel goed afkoelen. Breek de afgekoelde "koek brokken" in heel kleine stukken tot jij er granola van krijgt.
Doe de granola in een luchtdichte glazen pot. Neem er 3 - 4 EL per portie en vermeng met een plantaardige melk of yoghurt naar smaak. Met Hafermelk, Kokosmelk, Sojamelk, of met Soja Yoghurt, Kokos Yoghurt.....Er zijn geen grenzen voor de fantasie.... Jij kan jouw gronola naar jouw eigen smaak nog met droge vruchten of verse vruchten, met zaden, ect. pimpen ;-)
Tip: Jij kan natuurlijk de grote van jouw eigen portie zelf bepalen en met welk melk of yoghurt en all de extra' s , dus bereken dan afhankelijk ervan de juiste voedingswaarde ;-)
Voedingswaarde voor 500 gram: 2802 C, 251.9 g KH, 68.7 g E, 171.8 g Vet en 32.7 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 EL = 15 g: 84 C, 7.6 g KH, 2.1 g E, 5.2 g Vet en 1 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *