Snij de groenten naar wens voor. ( Ik gebruikte bij deze recept komkommer. Dus heb ik deze in ca. 10 cm lange repen gesneden en 2 naast elkaar gelegd. ) Als jij nog niet fit bent in sushi maken, zijn er heel veel handig filmpjes op internet. Om mooie rollen de draaien is een sushi mat van voordeel, maar omdat ik er inmiddels heel handig ben geworden :-) gebruik ik er geen meer.
Leg een nori vel met de glanzende kant naar beneden op het houten matje of op vershoudfolie.....Bedek de onderste 2/3 van het nori vel met de kool-kikkererwten-vulling en druk dit stevig aan.Verdeel hierover een reep komkommer of avocado....Ik naam hier 2 repen komkommer. Rol met behulp van het matje, van onder naar boven, de nori vel strak op. Bestrijk de uiteinde van het nori vel met een beetje water zodat het goed aan elkaar plakt. Leg de sushi rollen op een bord en laat even in de koelkast rusten.


Snij de sushi rollen met een scherp mes in typische maki sushi porties. Uit een rol snij jij makkelijk 8 stukken. Dien op mooie borden en strooi er iets sesamzaadjes erop. Ik eet mijn sushi altijd met Tamari en Wasabi, omdat dit een heerlijke combinatie is ;-) Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor 1 sushi rol van 8 maki' s: 247 C, 26.8 g KH, 12.5 g E, 8.8 g Vet en 10.4 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *