Was de Shiitake goed af, en snij in kleinen stukken als deze bij aanschaf al groot zijn. Het is niet altijd nodig. Snij de ui en de knoflook klein.

Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui erin.
Voeg naar paar minuten de knoflook, de shiitake erbij en roerbak deze 3-4 minuten mee, tot de shii-take een mooie bruine kleur heeft.

Voeg nu ook de zeekraal erbij en roerbak deze ook kort mee. Kruid naar smaak met de peper.
Voeg nu de water ertoe en laat met een deksel langzaam gedurende 20 minuten pruttelen.
Klaar is de heerlijk smakende zeekraal :-) Ik dien het op met rijst en met iets zelfgemaakte Soja-Tzatziki ;-)
Voedingswaarde voor 2 porties: 174 C, 11.1 g KH, 6.6 g E, 10.3 g Vet en 4,7 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *