Als de wortels goed zacht geworden zijn, voeg de kruiden en de gierst toe en roer goed door elkaar tot alles goed met elkaar vermengd is. Overgiet het mengsel nu met de water en laat even kort opkoken.
Als het begint te koken, zet de deksel op de pan en laat op laag vuurtje 10 - 15 minuutjes zachtjes pruttelen.
Als de hele vocht iet opgenomen, is de risotto klaar, om geserveerd te worden. Dien de risotto op borden of in kommetjes en decoreer met de granaatappel-pitjes. Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor de hele recept: 446 C, 74.9 g KH, 9.9 g E, 12.6 g, 9.9 g Vezel
Tip: Als er iets overblijft, is deze risotto de volgende dag ook lekker, om gewoon koud als "rijst"-salade in de middag te eten ;-)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *