

Er wordt meestaal lange dikke sliertjes op de bakplaat bespuiten, maar ook krans vormpjes, of S-vormpjes. Ik maak het easy, ik hou het bij lange dikke sliertjes, die ik dan in kleine koekjes breek.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Verwarm de bakoven op 175 graden ( hetelucht oven ). Full de deeg in de "Backpresse" / Spuitzakje.
Pers / Spuit nu de deeg in lange dikke sliertjes of andere vormpjes op de bakplaat.
Doe deze stap zolang, tot de deeg is helemaal verwerkt. Uit de hele deeg kreeg ik twee bakplaten vol met koekjes. Doe de bakplaten in de bakoven en laat 15 - 20 minuten bakken, ik laat ze zelf iets langer, tot de koekjes een mooie goud bruine kleur krijgen.
Hal de bakplaten uit de oven en laat de koekjes goed afkoelen. Breek de sliertjes in verschillende lange koekjes. Ik vind, dat ziet mooier uit, als alles een maat heeft ;-)
Smelt de chocolade au bain-marie
Duik de helft van de koekjes in chocolade en leeg het weer terug op de bakplaat, daarmee de chocolade goed kan afkoelen en drogen. Ik laat de koekjes zelf over nacht rusten. Nu kan jij de koekjes 3 - 4 weken in dichte doosjes / trommels bewaren. Natuurlijk als jij kan weerstaan :-)

EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 5496 C, 739.1 g KH, 48 g E, 369.6 g Vet en 34.5 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Spritzgebäck van 160 stuks : 34 C, 4.6 g KH, 0.8 g E, 2.3 g Vet en 0.2 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *