


Dek de deeg af en laat opnieuw 15 minuten rusten. In de tussentijd kan jij alvast de sesamzaad in een pan goud bruin rosten en opzij zetten. Zo kan de sesamzaad alvast afkoelen.

Ook kan jij de pekmez ( 100 % Druivensap zonder suiker en toevoegingen ) in een kom gieten en met water goed vermengen. Zet ook deze kom opzij.
Na afloop van de rusttijd kan je nu de deeg in 8 gelijk grote balletjes delen/draaien.
Deel 1 balletje nog een keer in 2 kleine balletjes en maak er 2 lange sliertjes van. Draai nu de slierten in elkaar net als op de foto en maak er een krans van.


Verwarm de bakoven op 200 graden ( hetelucht ) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe dat met alle balletjes. Als je de hele deeg nu in kransen heb gedraaid, dep je deze een bij een eerst in de pekmez-water-bad en aansluitend dep je de krans onmiddellijk in de sesamzaden, zodat de krans met zaden rondom bedekt is. Als alle kransen op de bakplaat zijn, dek deze nog een keer met een theedoek en laat ca. 15 minuten rusten.
Plaats de bakplaat met de simit gedurende 18 -20 minuten in de bakoven en bak deze goud-bruin.


Haal de simit uit de bakoven en laat afkoelen. Ze zijn heerlijk als ontbijt, als lunch, als tussendoor. Ze zijn zelf tot 4 dagen houdbaar ( ze drogen dan uit ). Ik heb meteen een heerlijk Turkse buffet voorbereid en mijn Simit met Tahini-Pekmez gekilld :-) :-)

EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor de hele deeg : 2245 C, 260.3 g KH, 63.3 g E, 97.5 g Vet en 30 g Vezel, 39.9 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 simit van 8 : 281 C, 32.5 g KH, 7.8 g E, 12.2 g Vet en 3.8 g Vezel, 5 g Suikers
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *