
Leg in het midden iets van de rijstmengsel
Sla de bovenkanten van de blad op de vulling
Sla nu de zijkanten van de blad in de midden
en rol nu voorzichtig de blad naar jou toe. De blad moet wel iets strak gerold worden, daarmee deze tijdens het koken niet weer open rolt.
et voilà , zo ziet die dan uit. Nu doe jij deze handeling blaadje voor blaadje, tot alle rijstmengsel op is. Leg 2 - 3 druiven bladen in een grote pan en leg de gevulde druivenbladen strak naast elkaar.

Op deze manier kunnen deze tijdens de koken niet opengaan. Dat is natuurlijk heel belangrijk. Giet nu voorzichtig het warme water over de bladen, tot deze onder water zijn. Giet er een scheutje citroensap en olijfolie er overheen. Nu zet jij op de druivenbladen een bord en zet nog een kom met water gevuld erop, om iets gewicht te creëren, om de bladen beneden te houden tijdens het koken.


Zet een deksel op de pan, laat de water een keer opkoken en laat nu de druivenbladen op een laag vuurtje 30 - 40 minuten langzaam pruttelen. Als de kook tijd erover is, verwijder jij voorzichtig de kom met de water erin en de bord, voorzichtig!!!!! omdat de kom met de water erin en de board ook heel heet is geworden tijdens de koken. Nu kan jij voorzichtig de gevulde druivenbladen op een bord mooi opmaken. Eet jij deze warm, dan dien op met iets Soja-yoghurt ( incl. knoflook ) als bijlage. Eet jij deze koud, maak de board mooi op met een paar schijfjes citroen, omdat de druivenbladen het lekkerst zijn, met een scheutje citroensap ;-)
De Voedingswaarde voor het recept is helaas moeilijk weer te geven, omdat ik nooit weet hoeveel porties er van eruit komen. Ik schat hier bij deze waren het rond 70 - 75 druivenbladen. De druivenblaadjes kunnen groot of klein zijn, elke blaadje is anders groot en hierdoor ook met minder of meer vulling. Dus ik bereken maar de rijst vulling en schat zelf, hoeveel jij ervan heb gegeten....
Voedingswaarde voor de rijst vulling: 1504 C, 174.5 g KH, 20.8 g E, 77.8 g Vet en 16.6 g Vezel
Voedingswaarde voor 100 g druivenbladen: 93 C, 17 g KH, 6 g E en 2 g Vet
Nu kan jij zelf inschatten hoeveel porties jij ervan eet.. Of jij die zoooooo lekker vind, dat jij meteen 1/4 van de portie eet, of maar een paar.... :-)
Maar zoude dit een te veel werk zijn, kan jij natuurlijk ook kool bladen nemen en deze vullen. Hier een iets makkelijker variant met palm kool / zwarte kool
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *