

Snij de pompoen in kleine stukken. Als de pompoen biologisch is, hoef de schil niet eraf. Doe de pompoen stukken op een bakplaat met bakpapier. Bak de pompoen stukken in 20 minuten gaar en haal deze dan eruit en laat even afkoelen.


Doe de plantaardige melk in een pan en voeg de pompoen puree of stukken mee in de pan. Als jij pompoen stukken neemt, dan pureer even de pompoen met de melk.

Voeg nu de kruiden erbij en laat alles even koken. Als de melk kookt, verlaag het vuurtje en voeg de havervlokken erbij. Roer alles goed door elkaar en laat langzaam pruttelen, tot de pompoen-havermout een dikke pap is geworden. Roer af en toe, daarmee de pap niet aanbrand in de pan.


In de tussentijd kan jij de vijgen wassen en in dunne plakken snijden.
Neem nu een mooie kom of bowl en doe er de helft van de vijgen en de granaatappel pitjes erin. Giet nu de warme pompoen pap erop en decoreer nog met de rest van de fruit.


Als jij wil, kan je nog met noten of zaden decoreren. Smaken verschillen, dus maak er altijd je eigen twist ervan :-)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor 1 portie ( met Sojamelk ) : 371 C, 60.8 g KH, 12.9 g E, 7.9 g Vet en 10.6 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *