





Het mengsel wordt heel plakkerig. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel uit over de bakplaat. Met een spatel of pannenlikker gaat dat makkelijker. Hoe dunner de plak, hoe knapperiger de crackers. Ik zorg ervoor, dat de plak overal ongeveer 1/2 cm dik is.
Zet de bakplaat in de midden van de oven en bak ongeveer even 20 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, en snij alvast de deeg met behulp van een pizza snijder in kleine crackers ( of naar smaak ook groter )
Zet de bakplaat weer terug in de oven en laat de crackers nog 35 - 40 minuten goed droog bakken. Elke oven is anders, dus controleer af en toe, daarmee de crackers niet verbranden. Maar laat de bakplaat met de crackers goed afkoelen, hierdoor worden de crackers nog krokanter. De crackers laten zich in een luchtdicht bakje langer bewaren. Deze crackers passen bij alles, of soep, of salade, of als antipasti met spreads. I love it <3 en be careful, because this lovely crackers are addictive ;-) :-) ;-) Ik kan deze zomaar als chips vervangen en binnen no time op eten :-) :-) :-D

Voedingswaarde voor de hele recept van ca. 60 stuks: 732 C, 35.1 g KH, 69.4 g E, 42.6 g Vet en 27.2 g Vezels
Voedingswaarde voor 1 Cracker ( van 60 ) : 12 C, 0.6 g KH, 1.2 g E, 0.7 g Vet en 0.5 g Vezels
Tip: Als jij maar uit de deeg 10 crackers of een andere aantal aan crackers uit snijd, dan vergeet niet, om de voedingswaarde correct te berekenen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *