1 Hokkaido Pompoen ( ca. 800 g )
Maar in de tussentijd kan jij alvast de boerenkool voorbereiden. Ik heb kant en klaar voorgesneden boerenkool genomen, omdat ik helaas nog geen ander verse boerenkool had kunnen kopen :-( Snij de ui en knoflook klein. Verhit in een pan de ui tot deze mooi glazig wordt.
Voeg de knoflook en de boerenkool erbij en laat even mee fruiten.

In de tussentijd kan jij alvast de pompoen pureren. Ik heb het met mijn handen gekneed, en als er iets grotere stukken erbij zitten, is het ook niet erg.
Voeg nu de pompoen toe aan de boerenkool, geef smaak met zout en peper en roer alles goed door elkaar.
Laat de stamppot nog op een laag vuurtje kort koeken en dan is die ook al klaar, om heerlijk van te smullen ;-)
Voedingswaarde voor de hele stamppot : 577 C, 111.6 g KH, 17.1 g E, 12 g Vet en 22.2 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 3 : 192 C, 37.2 g KH, 5.7 g E, 4 g Vet en 7.4 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *