
Laat de pompoen gedurende 45 - 60 minuten gaar worden. ( De gaartijd is ervan afhankelijk, hoe groot de pompoen is ) . In de tussentijd kan jij de saus voorbereiden. Schil de ui en snij in kleine blokjes. Was de courgette en snij deze ook in kleine blokjes. Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de ui erin tot deze glazig wordt. Doe de courgette erbij en laat een paar minuten mee fruiten. Voeg de tomatenpuree , zout en peper erbij en roer alles goed door elkaar. Giet de water eroverheen, en laat het geheel met de deksel erop gedurende 12 minuten op een klein pitje pruttelen.
Als de pompoen klaar is, haal de bakplaat uit de oven en laat de pompoen even iets afkoelen. Nu kan jij met een vork de vruchtvlees eruit halen en op de borden verdelen.

Garneer de "spaghetti" met de courgette saus en doe er nog edelgist vlokken eroverheen ;-) voor wie het lekker vind ;-) Enjoy your meal :-)
Voedingswaarde voor 2 porties: 485 C, 46.6 g KH, 13.9 g E, 25.7 g Vet en 16 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 243 C, 23.3 g KH, 7 g E, 12.9 g Vet en 8 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *