Boon de portobellos schoon en verwijder de steeltjes. Snij de ui, de knoflook en de steeltjes van de portobellos in kleine stukken. Verhit de olijfolie in een pannetje en fruit de ui met de knoflook en de steeltjes, tot deze een bruine kleur krijgen.

Als de groente gaar is, giet de water er af en laat de groente in een afgiet goed uitlekken. Doe nu de groente en de ui-mengsel in een keukenmachine. Voeg alle kruiden naar smaak toe en laat alles tot een puree vermengen.
Doe de groente puree in een spuitzak als jij er een bezit, hoef niet perse.
Verwarm de bakoven op 200 graden. Plaats de portobellos in een met bakpapier bekleed ovenschaal en vul deze met de vulling, als word jij slagroom op een taart doen.

Doe er nog iets edelgist vlokken op de portobellos en laat in de bakoven gedurende 25 - 30 minuten. De gevulde portobellos kan jij als bijgerecht eten, maar jij kan het ook als hoofdgerecht nemen met een lekker vullende salade uit mijn recepten....
Voedingswaarde voor een gevulde portobello: 146 C, 17.9 g KH, 7.2 g E, 5.9 g Vet en 6.5 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *