Maar natuurlijk heb ik dit recept ook inmiddels aangepast aan mijn veganistisch voedingswijze. Ik heb er een appeltaart van gemaakt en die is echt heerlijk :-) Here we go:

Doe alle ingrediënten voor de deeg in een mixer en laat kneden tot een vaste deeg, of kneed gewoon met jouw handen. Verwarm de bakoven op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de deeg op de bakpapier
en leg de appel plakken op de deeg dicht aan elkaar, net als op de foto en druk iets aan.
Bak de taart gedurende 40 minuten en laat goed afkoelen, als die klaar is. Dien op met vegan Slagroom op puur. Deze taart smaakt verrukkelijk :!: :!: :!:


Tip: Ter plekke van appelen kan jij ook pruimen nemen. Dan zal je natuurlijk meer van nemen. 1,2 - 1,5 kg pruimen ;-)
Voedingswaarde voor de hele appeltaart: 3494 C, 463.9 g KH, 64.3 g E, 173.1 g Vet en 8.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 stuk van 24 stukken: 146 C, 19.3 g KH, 2.7 g E, 7.2 g Vet en 0.4 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *