Vermeng in een kom de meel de bakpoeder en de psyllium vezel door elkaar. Voeg deze nu bij de banaan mengsel en laat alles tot een beslag mixen.

Giet de beslag in een vierkante silicone bakvorm of een ander ingevet bakvorm. Bak de cake nu gedurende 40 - 45 minuten en laat ernaar heel goed afkoelen. ( Maak de prik test, of de cake gaar is. )

Nu kan jij de kwark laagje voorbereiden. Los de agar agar en de erythritol in de water in een pan. Laat heet geheel even kort opkoken.

Zet de vuurtje nu op een laag pitje en voeg de kwark erbij. Roer alles goed door elkaar. Voeg nu de bessen erbij, roer nog een keer goed door en als laatst kunnen nu de maanzaadjes erbij. Zet het vuurtje uit en roer alles goed door elkaar en laat even heel kort afkoelen.


Giet nu de kwark mengsel over de cake bodem in de vorm en laat heel goed afkoelen, als nodig, zet de cake in de koelkast.
Nu is de cake klaar. Jij kan deze naar believen in 16 stukken of in 25 stukken snijden, of minder. Als jij een ronde vorm hebt genomen, kan jij deze ook in meerdere stukken snijden.

Ik heb er van 25 stukken gesneden. Dus bereken dan zelf de voedingswaarde, als er minder stukken hebt ;-) :-) Maar ook als jij ander en meer zoetmiddel neemt !!!
P. S. : Deze cake is suuuuuuper licht zoet en kan zelf als ontbijtcake of als tussendoortje genuttigd worden ;-) ;-) ;-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele cake : 1543 C, 541 g KH, 38.6 g E, 31.9 g Vet en 27 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 25 : 62 C, 21.6 g KH, 1.5 g E, 1.3 g Vet en 1.1 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *