

Verwarm de bakoven of 180 grad ( hetelucht ). Bereid in een kom een marinade van de citroensap, olijfolie, knoflook, rozemarijn en zout & pepper. Voeg de knolselderij blokjes erbij en marineer de blokjes goed. Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel de blokjes over de bakpapier.
Bak de knolselderij gedurende 15 tot 20 minuten in de bakoven. Snij de olijven en platte peterselie heel fijn en meng deze goed door elkaar in een kom.


Neem de bakblik 5 minuten voor gaartijd uit de oven. Breng de bakoven op grill stand 200 graden. Verdeel de olijf-peterselie mengsel over de knolselderij en grill deze in de bakoven nog 5 minuten. Haal de bakblik uit de oven en dien de knolselderij met sla & Tofu ( of andere Proteinalternatieven) als bijgerecht op.

Je kan dit gerecht ook heel goed koud als antipasti serveren.
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele bakblik: 292 C, 9 g KH, 3.5 g E, 25.7 g Vet en 5.6 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 2 porties: 146 C, 4.5 g KH, 1.8 g E, 12.9 g Vet, 2.8 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *