
Snij de winterpeen, de ui en de knoflook in blokjes. Verhit in een pan de olijflie en fruit de ui en de peen erin en roer goed door, ( gedurende 5 minuten )
Voeg nu de shiitake en de knoflook erbij en roerbak deze mee ( gedurende 2 minuten )

Voeg de kruiden, zout & peper erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg nu de knolselderij-rijst erbij, roer alles goed door elkaar, voeg nog de klein gehakt munt erbij, roer nog eenkeer goed door en zet de deksel op de pan. Draai de vuur op de laagste stand en laat het geheel gedurende 10 minuten langzaam stomen ( koken ).



Er hoef geen water erin, omdat de kookvocht voldoende is, roer af en toe goed door, daarmee de rijst niet op de bodem van de pan plakt. Als de 10 minuten voorbij zij, zet de vuur uit en laat de rijst even nog rusten. Serveer deze met een heerlijk sla of tofu of wrap. Je vraagt zeker nu, hmmm???? wrap?????? "rijst" in wrap????? ..... :-) ;-) ;-) Smaken verschillen ;-) Omdat het niet echt rijst is, maar puur groente, is deze "rijst" toch heerlijk als warme vulling in een wrap ;-)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor 2 porties : 562 C, 76.9 g KH, 37.4 g E, 13.6 g Vet en 18.3 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 281 C, 38.5 g KH, 18.7 g E, 6.8 g Vet en 9.2 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *