voor de shortbread-laagje:
voor de karamel-laagje:
voor de chocolade-laagje:
Bekleed een bakvorm van 23 cm x 23 cm met bakpapier en zet opzij. Doe alle ingrediënten voor het shortbread in een kom en kneed alles goed door elkaar. Doe het deeg in de bakvorm en druk het gelijmatig aan over de bodem. Bak de shortbread-laag in de bakoven op 175 Graden geduurende 10 minuten. Laat de deeg hiernaar goe afkoelen.
In de tussentijd kan je de karamel-laagje voorbereiden. Dit is super makkelijk met de Tahini en de Pekmez. Vermeng deze met elkaar, tot je een dikke smeuïge karamel consistentie krijgt. Vog de vanille erbij en klop tot je de gewenste consistentie hebt, proef en voeg meer pekmez voor meer zoete smaak zo nodig. Giet de karamel over de shortcake en garneer met pinda's. Zet nu de bakvorm in de koelkast en laat 1 tot 2 uur goed uitharden.
Smelt de chocolade met de kokosolie au bain-marie. Giet de gesmolten schocolade over karmel-laagje en zet de bakvorm nog een keer in de koelkast op de chocolade te laten opstijven.
Haal het geheel uit de vorm en snij eerst in lange repen en dan in kleine stukken. Bepaal zelf, of je de "Twix" in repen wil laten, of net als ik in kleine stukken wilt snijden.
Eet Smakelijk !!!
Voedingswaarde met voor de hele massa: 4366 Calorien, 280.7 g KH, 97 g E, 310.8 g Vet en 35.8 Vezels
Voedingswaarde met voor een bonbon ( van 40 stuk ) 109 Calorien, 7 g KH, 2.4 g E, 7.8 g Vet en 0.9 g Vezels
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *