
Was de aubergine en snij in kleine blokjes. Leg de blokjes in zoutwater, daarmee de bitter smaak verdwijnt en de blokjes niet donker van kleur worden. Snij de ui, de knoflook en de bovenstukken van de paprika in kleine blokjes. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en de paprika blokjes erin.
Als de ui en de paprika goed kleur hebben aangenomen, voeg de knoflook en de goed uitgelekte aubergine blokjes erbij. Laat alles zamen goed fruiten. Voeg de kruiden erbij en roer goed door. Voeg als laats de klein gehakte walnoten erbij, roerbak alles nog heel even en zet de vuurtje uit. Verwarm de bakoven op 180 graden.
Vul nu de paprika's met de groente vulling.
Laat de gevulde paprika's gedurende 30 minuten in de bakoven. Als de paprika's klaar zijn, dien op met brood en zelfgemaakte Soja Tzatziki. Eet smakelijk :-)
Voedingswaarde voor 1 gevulde Paprika: 229 C, 20 g KH, 5.4 g E, 14.9 g Vet en 7.8 g Vezel
Tip: Wil jij meer aan vet sparen, dan laat gewoon de walnoten weg, zo spaar jij 9.8 g vet, want dan heeft een portie maar 5.1 g vet :-) ;-)
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *