

Leg de rijstvulling in de midden van de blad aan de bladzijde en rol de kool richting de stengel. Zet de gevulde kool in een diepe pan. Ga zo lange met deze stap door, tot de hele rijst is verbruikt.
Giet water over de bladen, tot ze goed onder water zijn. Wie mag, kan nog iets zout eroverheen strooien. Nu zet jij op de kool bladen een bord en zet nog een kom met water gevuld erop, om iets gewicht te creëren, om de bladen beneden te houden tijdens het koken.


Zet een deksel op de pan, laat de water een keer opkoken en laat nu de koolbladen op een laag vuurtje 30 - 40 minuten langzaam pruttelen. Als de kook tijd erover is, verwijder jij voorzichtig de kom met de water erin en de bord, voorzichtig!!!!! omdat de kom met de water erin en de board ook heel heet is geworden tijdens de koken. Nu kan jij voorzichtig de gevulde kool bladen op een bord mooi opmaken. Eet smakelijk :-)

De Voedingswaarde voor het recept is helaas moeilijk weer te geven, omdat ik nooit weet hoeveel porties er van eruit komen. Ik schat hier bij deze waren het rond 14 - 16 koolbladen. De koolblaadjes kunnen groot of klein zijn, elke blaadje is anders groot en hierdoor ook met minder of meer vulling. Dus ik bereken maar de rijst vulling en schat zelf, hoeveel jij ervan heb gegeten....
Voedingswaarde voor de rijst vulling: 1504 C, 174.5 g KH, 20.8 g E, 77.8 g Vet en 16.6 g Vezel
Voedingswaarde voor de Cavolo Nero 100g : 28 Calorieën
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *