
Gebruik een borstel, om het goed schoon te maken. Snij als nodig iets van de wortelen af. Neem een tot twee grote stukken alufolie en zet de knolselderij in het midden. Doe de verse takken rozemarijn en tijm ernaast. Leg de knoflook op de knol.
Strooi er zout en peper erop en giet de olijfolie er overheen. Wikkel de alufolie goed om de knolselderij en zet de knolselderij +/- 2 uurtjes in de bakoven.
Bereid in de tussentijd de saus. Was de champignons goed af en maak eventueel met een borstel schoon. Snij in plakken en laat goed uitlekken. Snij de ui in halve ringen. Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de ui en champignons erin. Laat de champignons goed aanbraden. Voeg nu iets water erbij en doe de doperwten erbij.


Voeg er iets zout en peper toe, zet de deksel erop en laat op een laag vuurtje kort pruttelen, tot de water is opgenomen. Giet nu de Soja Cuisine erop, doe er een snuifje nootmuskaat erbij en roer goed door, maar laat niet meer koken.

Als de knolselderij klaar is, haal het uit de oven en uit de alufolie eruit en snij mooie plakken ervan. Dien op met de champignon erwten saus. EET SMAKELIJK :-)


Tip: De schil van de knolselderij niet mee eten ;-) Ik heb het wel geprobeerd, maar ik vond die niet smaken ;-)
Voedingswaarde voor de gepofte Knolselderij: 400 C, 70 g KH, 11.4 g E, 11.3 g Vet en 13.6 g Vezel
Voedingswaarde voor Champignon-Doperwtensaus: 261 C, 23.7 g KH, 10.4 g E, 12.7 g Vet en 2.7 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie in ongeveer: 165 C, 23.4 g KH, 5.5 g E, 6 g Vet en 4.1 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *