Nou, nu dat ik wist, dat men überhaupt niks van de kikkererwten smaakt, wilde ik ook een heerlijk recept gaan creëren ;-) Ik naam een donut recept van vroeger, waar ik nog met eieren bakte en nog niet veganist was.... en hier is het resultaat, wat ik graag met jullie wil delen :-)




voor de glasuur:



Meng in een kom de meel, de cacao, de Erythritol suiker, de bakpoeder en de snufje zout goed door elkaar.

Vermeng in een ander kom de soja yoghurt, de soja melk, de gesmolten kokosolie en de vanille extract.

Vermeng nu de natte ingrediënten met de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.

Voeg nu de schuimig opgeslagen aquafaba in het mengsel, roer het goed door de deeg. Mix het geheel met een mixer tot een gladde deeg/mengsel.

Doe de donut deeg in een spuitzakje. Ik heb hier een tip, hoe het het best lukt. Kijk hier de fotos

stulp de spuitzak over een glas en vul de zak makkelijk randvol. Hiernaar kun jij de spuitzak makkelijker houden. Spuit nu de donut vormpjes met de deeg randvol.

Als alle deeg is verbruikt en de vormpjes vol zijn, kan jij nu de bakblik in de oven doen, en de donuts gedurende 30 - 40 minuten bakken. De donuts zijn gaar, als een houten prikker droog eruit komt, naar dat jij de prikker helemaal door de gebakken deeg geprikt hebt.

Laat de gebakken donuts even nog in de vormpjes 10 minuten afkoelen. Haal deze nu eruit en laat kompleet afkoelen.
Nu kan jij de chocolade glasuur voorbereiden en de donuts met de glasuur goed besmeren.




Als jij wilt, kunt je de donuts nu naar smaak decoreren met noten, of met kokosrasp..... of gewoon meteen ervan smullen.

EET SMAKELIJK!!!
P.S.: Als jij minder donuts wilt maken, dan pas de baktijd aan, bij 6 donuts bijvoorbeeld is een baktijd van 10 - 12 minuten voldoende !!!
Voedingswaarde voor 18 donuts met glazuur (zonder decoratie) : 3073 C, 482.7 g KH, 67.3 g E, 163.5 g Vet en 29.5 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 donut met glazuur (zonder decoratie) : 171 C, 26.8 g KH, 3.7 g E, 9 g Vet en 1.6 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *