Verhit in een pan iets zoutwater en laat de bloemkool korrels gedurende 7- 10 minuten koken. Giet de bloemkool in een vergiet en laat goed uitlekken.


Laat de bloemkool goed afkoelen en druk af en toe met een lepel de vocht eruit.
Vermeng de chia zaad met de water tot een gelei achtig mengsel en zet in de koelkast.


Doe in een kom de meel, de kruiden, de knoflook, zout & peper, de bakpoeder en de psylliumvezels in roer goed door elkaar. Pers de overtollige vocht van de bloemkool met je handen en voeg deze mee in de kom. Voeg ook de chia gelei mee in de kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.




Dek de deeg met een keukendoek af en laat op een rustig plekje nog een keer 45 minuten opstijven. Tussen tijdelijk kan jij alvast de beleg voorbereiden. Snij de olijven en de tomaatjes in plakken, giet de mais af en laat goed uitlekken, en vermeng de tomaten puree met iets water tot een saus.

Verhit de bakoven op 200 graad ( hetelucht oven). Deel de deeg in 8 gelijke delen en vorm er 8 kleine pizza's van. Zet de mini pizza' s op een met bakpapier belegd bakblik. Bak nu de pizza's gedurende 30 minuten in de bakoven.


Haal de bakblik uit de bakoven en draai de pizza's even om. Smeer op elke pizza iets van de tomatensaus en doe de olijven, de mais en de tomaten erop en doe de bakblik nog een keer 15 - 20 minuten in de bakoven.



EET SMAKKELIJK !!!
P. S. : Je kan de pizza's ook met andere ingrediënten belegen, bijvoorbeeld met uien ringen, champignons en artisjokken uit blik, paprika repen, ..... The sky is the limit ;-)
Voedingswaarde voor het geheel met Erwten Protein Poeder ( 8 mini pizza's ) : 898 C, 73.8 g KH, 94.7 g E, 28 g Vet en 30.9 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie met Erwten Protein Poeder ( 2 mini Pizza's ) : 225 C, 18.5 g KH, 23.7 g E, 7 g Vet en 7.7 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *