Hak de Chocolade heel fijn of grof ( naar believen ) en zet bij zij. Meng de bevroren banaan, de soja yoghurt en de noten pasta ( hier de Pindakaas ) in een keukenmachine, tot een romig mengsel is ontstaan.
Schep de mengsel in een vriesbakje. Voeg de gehakte chocolade erbij en roer erdoor.
Zet de bakje in de vriezer. Als het snel zou gaan, zijn 25 tot 30 minuten voldoende. Ik laat het geheel in de vriezer en als ik ijs wil eten, haal ik de bak uit de vriezer en laat 20 minuten in de koelkast langzaam ontdooien. Zo vind ik het lekkerst ;-)


Tip: Het is altijd handig paar bananen in plakken te snijden en in de diepvries te doen. Per banaan neem ik een zakje.
Voedingswaarde voor het geheel: 1627 C, 109.1 g KH, 59.2 g E, 106.5 g Vet en 19.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 6 porties: 271 C, 18.2 g KH, 9.9 g E, 17.8 g Vet en 3.3 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *