

Intussen kan jij alvast in een kom de saus voorbereiden. Doe hiervoor de tahini, de citroensap, de knoflook, water, Zout & Peper in een kom en hussel alles goed door elkaar tot een mooie gebonden sausje. Zet even bij zij.

Nu kan jij in een pannetje de pijnboom pitten roosteren, tot ze een mooie bruine kleur krijgen. Let op, dat deze niet verbranden.

Als de aubergines klaar zijn, zet deze op een mooie plaat of board. Giet eerst de tahini saus over de aubergines, strooi er eerst de geroosterde pijnboom pitten eroverheen, dan die granaatappel pitjes en tenslotte maak je het geheel af met de peterselie of munt stukjes. Dien het geheel nog warm op, maar koud zijn ze ook heerlijk te genieten ;-)

P.S : Meestaal gebruik ik deze voorgerecht of bijgerecht met bijzondere aangelegenheden net als Kerst of een speciale dagen ;-)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor 4 Aubergines : 747 C, 65.7 g KH, 21.6 g E, 49.3 g Vet en 32.3 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Aubergine : 187 C, 16.4 g KH, 5.4 g E, 12.3 g Vet en 8.1 g Vezel
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *