





Neem een metalen saté prikker of meerdere houten sate prikkers, daarmee deze sterk genoeg is, om de hangop te kunnen dragen. Steek deze aan twee punten door en laat de prikker over de maat beker oversteken.


Nu kan de hangop probleemlos in de maatbeker uitlekken. Zet de maatbeker in de koelkast en laat het het liefst over nacht in de koelkast uitlekken. Op de foto kan jij zien, hoeveel vocht eruit lekt. Het waren bijna 1/4 Liter. Uit ca. 800 g Kwark blijven maar ca. 450 g Hangop over.


De volgende dag kan jij de kruiden klein hakken, de knoflook persen en alles met elkaar in een kom op smaak brengen.
Haal nu de hangop uit de koelkast. Giet eerst dat uitgelekt water eruit en ontknoop de nylon kousje. Neem de uitgelekt kwart uit de kousje en voeg het bij de kruiden erbij.

Meng alles goed met elkaar en proef even de smaak. Als het nog nodig is, kan je nu nog meer of minder zout en pepper kruiden. Doe het in een glazen pot en geniet ervan als smeersel op je brood, of als dip met groentestiks. In de glazen pot is het in de koelkast zeker 1 week goed houdbaar.

Eet Smakelijk !!!
Voedingswaarde voor de hele smeerkaas : 398 C, 8 KH, 30.7 E, 26.9 g Vet en 2 g Vezel, 1.7 g Suiker
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *